Kako prihraniti pri elektriki - globalne tehnike optimizacije in skrivnosti za vsak dan

Pot do finančne plačilne sposobnosti se začne z malenkostmi, učijo tisti, ki so ravno to solventnost dosegli. O navidez radovednih navadah posameznih bogatašev krožijo legende: Henry Ford se je oblačil le v najbolj skromne trgovine, ustanovitelj svetovno znane verige trgovin, ki je vse življenje potoval z javnim prevozom z vozovnico za upokojence, si je ustvaril svoje navade koncept podjetja. Morda je iskanje ideje, kako privarčevati pri elektriki ali na splošno način varčevanja pri računih za komunalne storitve, res prvi korak k iskanju skrivnosti obogatenja? Vsekakor bodo te preproste skrivnosti pomagale prihraniti do tretjine družinskega proračuna.

Globalna optimizacija življenjskega prostora za varčevanje z energijo

Ko načrtujete varčevanje z električno energijo, lahko svoj dom in življenje vnaprej organizirate tako, da opustite nepotrebne in nenačelne stroške. Za tiste, ki so že pridobili števce in opravili večja popravila, ti nasveti verjetno ne bodo pomembni. Če pa je nakup stanovanja le načrtovan in ima bodoči lastnik možnost izbire, je mogoče nekaj točk izračunati vnaprej.

Lokacija stanovanja in oken

Nič vam ne omogoča tako varčevanja z električno energijo kot obilo naravne svetlobe in toplote. Takšne pogoje zagotavljajo okna in balkoni s pogledom na sončno stran. Zato so stanovanja "na jugu" na nepremičninskem trgu cenjena nekoliko dražje. Toda ti stroški se bodo izplačali z obrestmi: možnost vklopa umetne razsvetljave tudi pol ure kasneje omogoča, kot je enostavno izračunati, do 2-odstotno znižanje stroškov. Glede na to, da se taka soba hitreje segreje, sobne rastline in akvariji pa potrebujejo manj dodatne osvetlitve, lahko to številko varno povečate na 5%.

Pomembna je tudi višina izbranega objekta: prva nadstropja ozkih ulic zapirajo sosednje hiše. Ob sončnem zahodu in sončnem vzhodu, ko so zgornji nivoji še odlično osvetljeni, je na prvih nivojih in v soklih že tema. Če torej ne želite porabiti denarja za skoraj 24 ur prižgan lestenec in varčevati z elektriko, je smiselno razmisliti o srednjih nadstropjih, ki so tudi udobnejša v smislu bivanja.

Če govorimo o tehnikah varčevanja s toploto, je priporočljivo opustiti kotna stanovanja in sobe nad oboki.

Lastniki podstrešja in nadgradnje bodo morali preplačati za grelnike. Zunanji vhodi so praviloma tudi bolj prezračeni, torej potrebujejo dodatno ogrevanje.

Dekoracija oken in balkonov

Če je menjava samega stanovanja zaradi želje po zmanjšanju zneska pri plačilu neumnost, potem je pri popravilu povsem mogoče upoštevati faktor varčevanja z energijo. Najprej to zadeva ureditev oken in balkonov. In v tej zadevi je gospodarstvo medalja z dvema stranema. Nakup poceni in nizkokakovostnega okna z dvojno zasteklitvijo bo povzročil potrebo po uporabi grelnika v hladnem obdobju. Okviri morajo biti večkomorni, steklo - debelo. Toda zmanjšanje prepustnosti svetlobe bo imelo proti - naravna svetloba je potrebna, da bi umetne vire uporabljali manj pogosto. V skladu s tem naj bodo okvirji čim ožji, steklo pa naj pokriva maksimalno. Sanje so panoramska okna, če ureditev in površina prostora omogočata takšno arhitekturno prefinjenost.

prihranek denarja pri elektriki

In balkon, ložo in sam prostor, če ni dovolj izoliran, je treba skrbno izolirati. Stroški nakupa zvitka pene ali mineralne volne se bodo izplačali že v prvi mrzli zimi.

Takoj je treba opozoriti, da težava ni omejena na prisotnost širokih oken, še vedno jim je treba zagotoviti funkcionalnost. Pri izbiri okvirjev se morate osredotočiti na model, ki vam bo pomagal hitro osvežiti in prezračiti prostor, ne pa ga ohladiti. Pri izbiri zaves ali žaluzij imajo prednost kompleti z možnostjo delne in nepopolne zatemnitve. To je bodisi lahek til, ki pokriva pogled in goste tapiserije, bodisi razgrne japonska platna. Tako lahko ustvarite intimno vzdušje, ne tako, da vklopite svečnik, ampak tako, da delno pokrijete odprtine.

Dekoracija sobe

Prenova, nenavadno, neposredno vpliva na uspeh izvedbe ideje, da prihranite pri potrebnih virih. Svetilke boste morali uporabljati manj pogosto, če so za stene izbrane svetle barve. Oblazinjeno pohištvo ustvarja občutek topline in udobja, medtem ko bodo jekleni in modri odtenki podzavestno vzbujali občutek mraza. Če čez stol vržete odejo, ki je tudi spektakularen dodatek, zmanjšate željo po vklopu grelca.

Najtoplejši toni - karamela, "kava z mlekom", vanilija, celo zvočno segrevanje. Okrasitev prostora v takšnih barvah, od sten do tekstila, bo resnično zmanjšala obremenitev svetlobnih in toplotnih naprav.

Triki za varčevanje z elektriko

Če kardinalna reorganizacija domačega gnezda še vedno zahteva čas in trud, se lahko v trenutku izvajajo posamezne tehnike, ki vam omogočajo, da prihranite pri elektriki. In če povzamete vse te skrivnosti, lahko prihranite pri elektriki še 5-7%:

 1. LED in LED svetilke resnično zmanjšajo hitrost vrtenja števca. Poleg tega jih bo treba menjati veliko manj pogosto kot žarnice z žarilno nitko.
 2. Senzorji gibanja in počasi izginjajoči zatemnilniki so praktičen način, da ne uporabljate svetlobe tam, kjer je ni potrebna. Ne bodo vam dovolili, da pozabite in pustite žarnico prižgano.
 3. Namestitev reflektorjev na ključnih območjih stanovanja in zoniranja vam omogoča, da ne prižgete luči v celotni sobi, če je to potrebno, na primer nad stoli. Namizne svetilke, svetilke in talne svetilke bodo okrasile prostor in omogočile, da večtirnega lestenca ne zažgete po nepotrebnem.
 4. Za lestenec, ki ima več svetilk ali nivojev, se morate razcepiti na več ključev. Tako lahko vklopite le del naprave, če ni potrebe po močni osvetlitvi.
 5. Vsi rabljeni električni aparati morajo tudi ob nakupu prestati najstrožji nadzor. Razred energijsko učinkovitih naprav je označen kot A, AA, AAA. Majhen pribitek, ki ga takšna oprema prejme od proizvajalca, se poplača že v prvem letu uporabe.
 6. Od starih električnih naprav, zlasti kotličkov in grelnikov, pa tudi cevnih televizorjev in likalnikov, bi morali na splošno zavrniti. Te naprave dobesedno porabijo električno energijo. Novi modeli, izdelani po inovativnih dizajnih, so veliko pametnejši in energetsko učinkovitejši. Varčujejo z energijo, užitek ob njihovi uporabi pa lahko prinesete tudi v dobiček.
 7. Toplotno odbojni zasloni, ki jih lahko izdelate tudi sami iz folije in kartona, resno povečajo izkoristek radiatorjev in morebitnih grelnikov. Postavitev takšne platine za opremo bo omogočila, da se bo vklopila manj pogosto.
 8. Modeli z delno obremenitvijo (pralni stroji), z avtonomnim delovanjem posameznih segmentov (hladilnik in zamrzovalnik), načini spanja za računalnike in prenosnike prihranijo denar, če lastnik pravilno uporablja te funkcije.
 9. Ni dovolj, da kupite dobro napravo, morate jo pravilno uporabljati. Ogrevanje v prostem teku in vzdrževanje "pripravljenosti" naprave sta najbolj predrzni lopovi. Ure na pralnem stroju, mikrovalovni pečici, štedilniku in celo hladilniku niso nujne. In če hladilnika ni mogoče izklopiti, potem "pralni stroj" in aparat za kavo odkrito "visita" na vtičnici zaman. Izključitev vseh naprav pred odhodom je dobra praksa, vendar dolgotrajna. Izhod - posebni priključki s skupnim gumbom za izklop iz omrežja. Prav njemu je treba zaupati dolžnost izklopa celotne kuhinjske električne arhitekture.
 10. Ločeno je treba omeniti hladilnik, kot glavnega porabnika električne energije v kuhinji. O odsotnosti potrebe po nakupu ogromne omare za 2-člansko družino je bilo večkrat napisano. S tem bo tudi manj verjetno, da boste zavrgli izdelke, ki so izgubljeni na policah. Toda lokacija hladilnika varčuje tudi z električno energijo: če ga odmaknete od baterije, se poraba zmanjša za skoraj 10%. Enak prihranek daje navada, da vroče hrane ne postavljamo v hladilnik. Pozimi se bo balkon odlično spoprijel s funkcijami hlajenja.

Eden najučinkovitejših načinov za varčevanje z električno energijo je namestitev dvotarifnega števca. Skupaj s funkcijami zakasnjenega zagona bo ta naprava za enake operacije pojedla 2-krat manj denarja. Pralni in pomivalni stroji, kruhomati in multicookers lahko delujejo ponoči. Obdobje donosnega poslovanja je od 23: 00 do 07: 00 zjutraj.

Tisti, ki namesto plinske v stanovanju uporabljajo električni štedilnik, naj dodatno razjasnijo, ali so upravičeni do ugodnosti za porabo električne energije. Revni in socialno nezaščiteni državljani bi morali enaka vprašanja postavljati službam socialnega varstva. Po statističnih podatkih se vsak 4. upravičenec ne zaveda svojih pravic.

Kjer peni prihrani rubelj - varčujemo z električno energijo

Mnogi ljudje so skeptični glede nasvetov za varčevanje z energijo. Kar dežujejo ugovori na izračun bilance, da vse te tehnike na koncu dajo malo, kar je za večino državljanov povsem nekritično. Na predloge, da bi iz telefonov izvlekli polnilnike, se občinstvo odzove s smehom. Toda takšni izračuni so bili izvedeni v majhnem stanovanju s samo dvema stanovalcema. Preprosto je izračunati, da vsak od članov gospodinjstva poveča porabo za vsaj 30 %. V družinskem proračunu je to že resna številka. Toda zaradi nje je vredno ponovno razmisliti o svojih navadah, še posebej, ker mnogi od njih ne zahtevajo posebnega dela.

 • Ko odidete, ugasnite luči, vpijejo plakati iz sovjetske dobe. Ta nasvet še vedno velja za najbolj pomemben za varčevanje z električno energijo.
 • Zamašena oprema, kotlički za vodo in neočiščeni sesalniki izgubijo učinkovitost, kar ima za posledico daljšo življenjsko dobo. Pravočasno vzdrževanje bo zmanjšalo te stroške.
 • Splošno čiščenje je potrebno za opremo, okna in svetila. Umazani senčniki slabo prenašajo svetlobo in vas prisilijo, da vklopite dodatne svetlobne vire.
 • Prihranke je mogoče najti v procesu uporabe vsake naprave. Perilo se lika večkrat hitreje, če je predhodno navlaženo. Postopek namakanja skrajša čas pomivanja. Največja hitrost in vrenje pri pranju za večino predmetov nista potrebna.
 • Končno kuhanje jedi lahko izvedete na preostali toploti iz štedilnika, ki je že izklopljen.
 • Majhen kavni avtomat za 1 skodelico vam bo omogočil, da za eno večerjo ne zavrete pol čajnika. Načelo, kaj je potrebno in zadostno, je pomembna sestavina gospodarstva.

Psihologi pravijo, da se vse navade oblikujejo v 21 dneh. Če skrbite zase le 3 tedne, si po teh preprostih trikih lahko vsak mesec zagotovite majhen bonus z varčevanjem z elektriko.